VRG Pleitwedstrijd Assisen

VRG Pleitwedstrijd Assisen

5 November 2019 - 19:00

Pleit

Beste kandidaten, juryleden en sympathisanten

Het VRG biedt zoals elk jaar de mogelijkheid aan alle studenten uit de opleiding rechten om zichzelf een ware strafpleiter te wanen door het organiseren van de pleitwedstrijd Assisen. Hierbij vertegenwoordigen jullie het openbaar ministerie, de burgerlijke partij of de beschuldigde aan de hand van een geanonimiseerde casus die ons ter beschikking wordt gesteld door het Parket-Generaal. Jullie krijgen dus de kans om een echte assisenzaak te bepleiten!

De kandidaten zullen beoordeeld worden door een vakjury die dagelijks geconfronteerd wordt met pleiten en dan ook zeer veel ervaring heeft. De jury zal bestaan uit een parketmagistraat, rechter/raadsheer en een strafpleiter.

De wedstrijd gaat door op 5 november om 19u in het Hof van Beroep te Gent. Doordat we gebruik maken van deze realistische setting wordt de werkelijkheid nog dichter gebracht.

Indien je geïnteresseerd zou zijn om deel te nemen, stuur dan voor vrijdag 18 oktober om 18u een e-mail naar pleit@vrg-gent.be met je naam en de mededeling dat je wilt deelnemen. Er staat een deadline op de inschrijvingen zodat de kandidaten kunnen worden uitgeloot en er zeker genoeg tijd is om jullie pleidooi voor te bereiden.

Supporters zijn ook steeds welkom. Stuur ook hiervoor een e-mail naar pleit@vrg-gent.be aangezien er slechts een beperkt aantal plaatsen is in de rechtszaal.

Uiteraard zal er een mooie prijs worden voorzien voor elke kandidaat!

Tot 5 november!

Pieter Stubbe

VRG Pleit ’19-‘20

VRG Pleitwedstrijd Assisen

5 November 2019 - 19:00

Op 5 november om 19u00 vindt de pleitwedstrijd Assisen plaats in het Hof van Beroep te Gent.

Pleit

Locatie: