Openingscantus 2019

Openingscantus 2019

21 October 2019 - 20:30

Doop

Beste rechtenstudenten,

De stap van het middelbaar naar de universiteit is wellicht één van de grootste veranderingen die je in je leven zal maken. De cursussen worden dikker, de lessen durven al eens een uurtje of drie duren en de vrienden waarmee je in de les zit, kan je waarschijnlijk op één hand tellen. Al die vernieuwing brengt waarschijnlijk ook een tikkeltje stress en onzekerheid met zich mee. Daarom wil het VRG jullie graag met iets nieuws laten kennismaken dat toevallig het juiste medicijn tegen deze stress en onzekerheid is. We hebben het hier over de oudste der studententradities: cantussen. Een cantus is de perfecte combinatie van een avondje leute en plezier: pintjes drinken en liedjes zingen. Op papier lijkt dit niet meteen de meest epische avond die je ooit zal meemaken. Je moet het dan ook eens gedaan hebben om te weten hoe een cantus precies verloopt. Voor één keer zet het VRG zijn deuren open voor ongedoopte mensen om eens een echte traditionele cantus mee te maken. Mis deze kans dus zeker niet!

MA MOET IK DAN KWEENI HOEVEEL ZUIPEN? Neen, op een cantus bepaal je zelf hoeveel je drinkt. Of je 2, 7 of 12 pintjes drinkt, maakt helemaal niet uit. Mensen die liever cantussen op water zijn ook zeker welkom. Eigen drank is niet toegestaan.

MA KOST DAT DAN NIET KWEENI HOEVEEL GELD? Voor een avondje cantussen betaal je €14 op vertoon van je VRG-lidkaart. Daarbij is alles inbegrepen: zowel je drank, zaal als entertainment voor ettelijke uren. Mensen die cantussen op water betalen €5.

MA MOET IK MIJ DAN DAARNA SOWIESO LATEN DOPEN? Neen, deze cantus is volledig vrijblijvend. Als je na of tijdens de cantus echter helemaal overtuigd bent dat dit wel iets voor jou is, schrijf je dan zeker in bij iemand van het Doopcomité.

MA WANNEER EN WAAR IS DAT DAN? De Openingscantus vindt plaats op maandag 21 oktober in café ‘De Salamander’ (Overpoortstraat 64). We starten om 20u30. Traditie wil dat dit een zeer populaire cantus is. Kom dus zeker op tijd als je een plaatsje wil bemachtigen.

Hopend jullie in grote getale te mogen verwelkomen,

In naam van het Doopcomité,

Meesteres Málah

Schachtentemmer VRG 2019-2020

Openingscantus 2019

21 October 2019 - 20:30

Openingscantus

Locatie: