Blogs

VRG BEST OF THE REST OP HET IFT!

VRG BEST OF THE REST OP HET IFT!

Atletiek

Onze lopers lieten op deze zonnige dag het beste van hunzelf zien. De omstandigheden leenden zich ertoe om de watersportbaan in recordtempo te belopen.

Bij de vrouwen liep Stéphanie Adriaens als 11ste over de meet en eindigde als 1ste in het eindklassement voor de best of the rest. Onze andere vrouwelijkste loopsters liepen ook mooie tijden en eindigden allen in de middenmoot van het klassement.

Bij de mannen liep Edward Wolfcarius een ijzersterke tijd en eindigde  28ste van de 100 lopers. Wederom liepen onze overige lopers aardige tijden waardoor toch mooie plaats behaalden in het eindklassement.

Volleybal heren

De volleybalheren legden een bijzonder sterk parcours af. Zo werden de WiNA, GBK en VPPK de grond ingeboord met overwinningen waarbij het scorebord maar liefst 20 punten verschil aanduidde. Ook de Blandinia bleek ondanks een sterke start niet opgewassen tegen onze heren. Stunten tegen de twee favorieten van de poule (VLK en ML&VEK) lukte echter nog niet. De derde pouleplaats is bijgevolg een verdiend en zeer mooi resultaat!

Volleybal dames

De volleybaldames moesten afrekenen met een loodzware poule. Zo bleken onder andere VGK, Hilok en VLK te sterk. Doorstoten naar de halve finales bleek dan ook niet haalbaar te zijn. Toch was het met voorsprong de ploeg die het meeste sfeer bracht. We zijn er dan ook zeker van dat onze dames zullen kunnen tonen wat ze waard zijn in de tweede ronde van het IFK in februari

Basket

De basketballers begonnen stevig aan het toernooi met een overwinning tegen de Chemica. Daarna zagen we een ploeg die veel potentieel had maar die nog net niet goed genoeg op elkaar ingespeeld was. We kijken er naar uit om de groep verder te zien groeien in de komende wedstrijden

Zwemmen

Onze zwemmers legde een puike prestatie af. De 6 × 50m vrije slag werd door zwemmers Timon Konings; Hermes Maes, Stefan Verstraete, Michiel Van lysebettens, Lore Taeck en Anaïs van Braeckel gezwommen. Ze legden daar een puike prestatie af door zich te plaatsen in de finale. Door een jammerlijke blessures van een onze zwemmers eindigde we hierdoor laatste in de finale maar desondanks nog steeds een fantastische zesde plaats bij het aflossen zwemmen. 

Praesidiumkamp

Het VRG-praesidium trok met praesidiumleden Lotte Cools, Timon Konings, Paul Uvyn, Florentina , Pieter Stubbe, Charles Deberdt en Michiel Van Lysebettens ten strijde naar het praesidiumkamp. Dit jaar was het kamp een touwtrekwedstrijd op twee SUPboarden met peddels. Het praesidium zat in een aartsmoeilijke poule met ML&VEK en VTK. En ook GBK. GBK was volslagen kansloos tegen het ijzersterke VRG. Onze tweede wedstrijd was tegen het gerenommeerde VTK, die we een lesje pedellen leerde en zelf in het nadelige deel van het zwembad versloegen na een intense en lange wedstrijd. Door deze vermoeiende strijd moesten we in de derde wedstrijd tegen ML&VEK onze meerderen erkennen.. Onze poule eindigde op een ex aequo waardoor we opnieuw tegen ML&VEK en VTK moesten strijden. Deze keer versloegen we na twee spannende wedstrijden ML&VEK en VTK waardoor we doorstootten naar de halve finale. In de halve finale botsten we op een te sterk VGK, die zich later tot winnaar kroonde. In de kleine finale tegen geografica verloren we nipt waardoor ons praesidium op een fantastische 4de plaats eindigde.

Tafeltennis

De tafeltennissers haalden ook dit keer een ijzersterk resultaat. Met. Onze sterspeler Pieter-Jan stootten we door naar de halve finale waar we tegen een te sterk VEK botsten en twee van onze drie spelers verloren en dus bijgevolg geen plekje in de finale konden bemachtigen.

In het eindklassement behaalden we door deze sterke prestaties een verdienstelijke 6de plaats en dus de beste van de kleinere sportkringen. VRG is wederom BEST OF THE REST. 

VRG sport wil graag alle sporters en aanwezige supporters bedanken voor hun inzet, zonder jullie hadden we deze fantastische prestatie nooit kunnen behalen. 

Duizend maal dank!!!

VRG sport