Blogs

IFT 2018

IFT 2018

Maandag 22 oktober 2018 omstreeks 15u:

Op dit moment wordt het startsignaal voor zowel de watersportbaanloop als voor het voetbal gegeven. Dit kan maar één ding betekenen: het IFT is begonnen!

Een groot aantal sporters van alle faculteitskringen van Gent, waaronder ook ons geliefde VRG, streed op deze dag om de beker van het Interfacultair Tornooi. Het belooft een razend spannende strijd te worden.

In het voetbal kwamen we uit tegen VGK en HILOK waardoor we hier jammer genoeg al snel moesten inzien dat deze grote sportkringen een maatje te groot waren voor ons. Dit hoewel onze mannen zich honderd procent hebben gegeven en het aan talent zeker niet ontbrak. Het gebrek aan wisselspelers en bijgevolg de vermoeidheid nekte onze fantastische elf.

In het volleybal bij de heren konden we ons jammer genoeg ook niet plaatsen voor de finalerondes maar tijdens de wedstrijden om de resterende plaatsen zagen we een perfect fungerend team dat de tegenstand, behalve ééntje dan, in de pan hakte.

De volleyvrouwen daarentegen deden het meer dan uitstekend en stootten door naar de eindrondes waar ze zich kranig weerden tegen alle grote sportkringen maar uiteindelijk het onderspit moesten delven tegen de VGK. Onze dames hebben het fantastisch gedaan en verdedigden de trots van het VRG.

Onze basketploeg speelde in een heel lange, vermoeiende poule voor een plaatsje in de finaleronde. Jammer genoeg konden we ons hier ook niet plaatsen voor de finales. Wel veroverden we een vierde plaats binnen onze poule, gerekend op de vermoeidheid door de grote hoeveelheid matchen is dit een glansprestatie.

Bij het zwemmen werden we knap vijfde. Het algemeen niveau lag veel hoger dan vorig jaar en we zijn enorm trots om onze vijfde plaats van vorig jaar opnieuw veroverd te hebben.

Onze weergaloze tafeltennissers veroverden een vierde plaats voor het VRG en zijn hiermee de beste prestatie voor onze kring op het IFT!

Op het totaalgebied zijn we zevende geworden en hier zijn we enorm tevreden mee. We willen alle supporters en vooral alle sporters duizendmaal bedanken voor hun inzet en prestaties!

Tot volgend jaar!

Timon Konings, Louise Mortelé en Pieter Stubbe

VRG SPORT 2018-2019