Derde Bachelor > Criminologie (keuzevak)

Studiepunten: 3

Docent: Marc Cools

Moeilijkheidsgraad:

Beschrijving:

De zeer uitgebreide cursus is een interessante doch soms langdradige visie van professor Hebberecht op de verschillende vormen van de criminologische definitie. M.a.w.: Wat is criminologie? Hierbij krijg je een historische achtergrond waarbij verschillende strekkingen en scholen naast elkaar worden vergeleken. Daarnaast zijn er uitgebreide uiteenzettingen over de criminologische veranderingen en evoluties teweeggebracht door de regeringen van de afgelopen 3 decennia. Tot slot bespreekt Hebberecht etnisering en ontleed hij de criminologisch uitgebreide programmapunten van het Vlaams Belang. 

---

Bespreking van het ontstaan van de criminologie, de belangrijkste en enkele nieuwe theorieën en de belangrijkste criminologen en begrippen.

Cursusinformatie:

1 Cursus, 10 euro. Bestellen tijdens de eerste les en enkel verkrijgbaar tijdens de 2e of 3e les dus erbij zijn is de boodschap! 
---

Cursus af te halen via Topcopy. Cursus was van vorige prof en is zeker niet helemaal te kennen

Evaluatievorm:

5 vragen, verspreid over de hele cursus. Veel schrijfwerk. Strenge verbetering. (Examenvragen vind je op de site van Lombrosiana) 

---

Schriftelijk: allemaal open vragen. Enkele personen, begrippen en theorieën uitleggen.

Hoorcollege:

Professor Hebberecht is een zeer interessante verteller, daarom duurt de les ook zo lang. Hij durft al eens overdreven veel nutteloze informatie verschaffen en lang doorgaan over een krantenartikel. Hij geeft een soort samenvatting van wat letterlijk in de cursus staat en geeft meer tekst en uitleg bij de dia's. 

---

Zijn niet zo boeiend en weinig samenhangend. Hij geeft echter wel zeer veel hints over de examenvragen en de laatste les zelfs letterlijk de examenvragen.  

Werklast:

Naast het markeren van titeltjes en glossen in de kantlijn te noteren hoef je verder niets te doen. 

Voorbeeldvragen:

Bekijk de bestanden voor dit vak.