Master > Registratierechten

Studiepunten: 4

Docent: Stefaan Van Crombrugge

Moeilijkheidsgraad:

Beschrijving:

Dit vak vormt een uitbreiding op het deel “Registratierechten” uit de basiscursus Fiscaal Recht. Er wordt dieper ingegaan op de principes en op elk registratierecht afzonderlijk. Een must voor wie een manama fiscaliteit wil doen.

Moeilijkheidsgraad:

Het examen bestaat uit simpele theorievragen en de leerstof is gemakkelijk om te begrijpen. Best in het jaar alles al aanduiden tijdens de les en voor de rest enkel tijdens de blok goed vanbuiten leren. Kleine schema’s om het overzichtelijk te houden zijn nodig.

Cursusinformatie:

De cursus wordt op Minerva geplaatst en moet door de studenten zelf geprint worden.

Bij het begin van het jaar zet hij de cursus volledig online, in typmachine-stijl. De cursus is in totaal een 240 pg, die weliswaar vanbuiten te blokken zijn.

Evaluatievorm:

Schriftelijk examen met een zevental open vragen, zowel grote als kleine. Er moeten geen taken gemaakt worden doorheen het semester.

Het examen bestaat uit enkele open vragen. Hij vraagt zeker niet de moeilijkste zaken uit de cursus. Nadat je het gemaakt hebt, denk je 18 op 20 te halen, wat door een strenge verbetering gereduceerd wordt tot een 10.

Hoorcollege:

Niet noodzakelijk. De prof volgt de cursus letterlijk en geeft relatief weinig (noodzakelijke) voorbeelden.

De prof leest de cursus zo goed als volledig voor. Af en toe valt een paragraaf weg.

Werklast:

De cursus beslaat een 190tal pagina’s en is niet moeilijk om te begrijpen. De werklast is normaal voor een bijzondere studie. 1u en 15 min les/week.

Aangezien het niet makkelijk blokt, komt de cursus als omvangrijk over.

 

Voorbeeldvragen:

Bekijk de bestanden voor dit vak.