Master > Successierechten

Studiepunten: 4

Docent: Mark Delanote

Moeilijkheidsgraad:

Beschrijving:

Gevolgd ter voorbereiding van notariaat. Interessant vak en echt alles woord voor woord te volgen in cursus (excl. een aantal voorbeelden) Examen is dus niet gemakkelijk, maar wel te doen: leren en oefeningen maken. Die oefeningen worden niet in de les gegeven! Je moet ze uit je cursus halen en je er zelf vragen bij stellen...een bijzondere studie ja, maar ook een vak dat in manama notariaat gegeven wordt!

Student 1:

Nuttig vak met weinig lesuren. Prof geeft meestal van 9u tot 11u les ipv van 8u30 tot 11u30. Geeft duidelijk les, maar zeer summier. Bij het verwerken van de leerstof merk je wel dat extra uitleg handig zou geweest zijn. In de laatste les geeft hij voorbeeldvragen die representatief zijn voor het examen, dat enkel uit casussen bestaat.Handboek is verouderd (Vlaamse Codex Fiscaliteit staat er nog niet in), maar is wel handig voor dat extra woordje uitleg. Met enkel codex en slides heb je echter genoeg.

Student 2:

Persoonlijk heb ik geen enkele van de lessen bijgewoond en heb ik enkel de slides en het kleine handboek (dat tevens enkel in de les beschikbaar is) geblokt. Tijdens de laatste les zijn oefeningen aan bod gekomen en die zijn van groot belang om het examen om een goede manier tot een einde te brengen. Er zijn voorbeeldvragen beschikbaar op Minerva, maar als je niet naar de lessen bent geweest dan is het een wonder als je ze alleen kan oplossen. De lessen, en zeker de casusles, is toch een grote meerwaarde. Aanduiden in het wetboek is een vereiste.

Cursusinformatie:

Moeilijke leerstof, je kan het niet gewoon lezen en snappen. Je moet alles linken!

Evaluatievorm:

Examen is niet gemakkelijk, maar wel doenbaar: leren en oefeningen maken. Die oefeningen worden niet in de les gegeven, je moet ze uit de cursus halen en er zelf vragen bij stellen... Dit is weliswaar een bijzondere studie maar dit vak wordt eveneens gegeven in de manama notariaat!

Hoorcollege:

Alles staat in de cursus dus in principe niet noodzakelijk

Werklast:

Student 1: 

Laag 

Voorbeeldvragen:

Het is moeilijke leerstof, er kruipt veel tijd in de verwerking ervan.

Bekijk de bestanden voor dit vak.